[21 Mai] Turneul Internațional Stradivarius, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi la un eveniment cu totul şi cu totul special. Este vorba despre Turneul Internaţional Stradivarius, care în acest an se va desfăşura la Sebeş în data de 21 mai.

Municipiul Sebeş are onoarea şi plăcerea de a găzdui Turneul Internațional Stradivarius, duminică, 21 mai 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga”, oferind publicului accesul liber în sala de spectacol.

În 10 ani Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată, plină de experiențe frumoase exprimate prin Muzică, Atitudine, Valori si, mai presus de orice, prin apropierea de publicul mai tânăr și neexperimentat. Violonistul Alexandru TOMESCU, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.

În anul 2017, Turneul Internațional Stradivarius ne propune o întâlnire cu valori ale muzicii clasice internaționale care au contribuit la dezvoltarea acestei arte, o călătorie muzicală unică, prin interpretarea celor 12 Anotimpuri, în 14 orașe din România, dar şi în străinătate. Muzica aleasă este semnată de Antonio Vivaldi, Philip Glass, Astor Piazzola. Sunetul ORCHESTREI Symphactory, dirijată de Tiberiu Soare, se armonizează cu violonistul Alexandru Tomescu.

Repertoriul propus este:

Antonio Vivaldi –  ANOTIMPURILE – O nouă provocare – Prin magnifica sa operă, marele artist a căutat să reprezinte simbolic vârstele omului şi relaţia lui cu cosmosul.

Astor Piazzola – Cuatro Estaciones Portenas  – Spirit inovator – revoluțonează genul muzical într-o formă colorată, cu un limbaj ritmic original, spirit puternic, dramatic și pasionat.

Philip Glass – American Four Seasons – Cele patru anotimpuri americane este o lucrare pe care compozitorul american contemporan Philip Glass – ale cărui benzi sonore au primit trei nominalizări la premiile Oscar – a creat-o ca o „replică” la celebra partitură a lui Vivaldi.

“La 10 ani, prezentăm cu mândrie Turneul Internațional Stradivarius ca brand cultural național și ne amintim în mod constant că doar datorită publicului cald al acestei țări, am reușit!”, a transmis Anca Gheorghe, Manager Proiect –Turneul Internaţional Stradivarius

Alba lu' 2017 Evenimente

Related Listing

Place Your Review

Rate this place by clicking a star below :

*


In atentia proprietariilor: Daca doriti mai multe detalii despre localul dvs. va rugam sa trimiteti un mail cu toate datele disponibile.